sand bottom

näyttelyt

"Sculptura vera" - Rovaniemi. Juliste: Kari Piippo.


juliste: Kari Piippo

 

Kari Huhtamon juhlanäyttely Rovaniemelle

Kuvanveistäjä Kari Huhtamon 70-vuotisjuhlanäyttely Sculptura vera avautuu tammikuun 9. päivä 2013 Rovaniemellä Arktikumin Valo-galleriassa. Rovaniemellä syntynyt ja kasvanut Huhtamo palaa täten merkkipäivänään kotiseudulleen.Huhtamo ei ole rovaniemeläisille ennestäänkään tuntematon taitelija. Yksi hänen monista julkisista veistoksistaan on Lapin jälleenrakennuksen muistomerkki. Niinikään Kari Huhtamon taidesäätiö on sijoittanut Lapin yliopistoon 22 taiteilijan veistosta.

Huhtamo on yksi tunnustetuimmista nykyveistäjistä. Hänelle tunnusomainen materiaali on kiillotettu teräs , joka hänen käsissään säilyttää illuusion keveydestä ja henkevyydestä. On sanottu, että hopeanhohtoinen teräs on muistuma Lapin kirkkaista puroista tai lohen hohtavasta kyljestä. Vaikka Huhtamon teokset ovat nonfiguratiivisia, niissä elää aina pohjoinen sielunmaisema.

Rovaniemen näyttelyn rungon muodostaa 13 veistosta. Niistä seitsemän oli Huhtamon yksityisnäyttelyssä Tretjakovin galleriassa Moskovassa 2009. Hän oli ensimmäinen suomalainen taiteilija, jolle suotiin tämä kunnia. Muut teokset ovat sen jälkeen syntyneitä. Kyse on siis taiteilijan uusimmasta tuotannosta.

Vaikka Huhtamo on ensisijaisesti kuvanveistäjä niin hän on monipuolinen taiteilija. Tästä ovat osoituksena näyttelyn kolme reliefiä, kaksi mobilea ja viisi grafiikan vedosta. Näyttelyssä pyörii nonstopina kolme videota, joiden aiheina ovat Teosten synty, Teosten matka ja Teokset Moskovassa.

Kari Huhtamo asuu Helsingissä. Hänen julkisia veistoksiaan on useissa kaupungeissa sekä teoksia kaikissa merkittävissä taidemuseoissa ja julkisissa kokoelmissa Suomessa. Hän on Lapin yliopiston kunniatohtori.

 

back to exhibitions

for next click the pictures

787 pages
Suomi
search
contact
NEWS
WORKS
sculptures
public sculpture
proposals
reliefs
kinetic sculptures
jewelry
virtual works
animations
video
portraits
lithography
design
exhibitions
CITIES
Espoo
Forssa
Helsinki
Järvenpää
Jyväskylä
Kerava
Kuopio
Lahti
Mikkeli
Oulu
Porvoo
Rovaniemi
Tampere
Tornio
Tyrväntö
Vaasa
CV/résumé
publications
teräksen läpi
virtual catalogue
Kari Huhtamo Arts Foundation
e-mail
PRESS
Huhtamo
Tretyakov
Kari Huhtmon Taidesäätiö
Kari Huhtamo Art Foundation

 


home    |    search    |    public works    |    exhibitions    |    cv    |    news    |    contact    |    e-mail    |    links
 
© 2000 Kari Huhtamo
puh. +358-(0)400-464255
website developed by Lucien den Arend
in cooperation with DutchDeltaDesign
Seppäläntie 860   51200 Kangasniemi   Finland
tel +358 (0)44 264 1212.